Straipsnis

Apsauginės betono dangos – modernus sprendimas šiuolaikiniams namams '12-08-14

Ką tik suremontuoti miesto namų fasadai, į kurių remontą investuojamos didžiulės lėšos, švyti gražiausiomis spalvomis ir traukia praeivių bei turistų akį.

Tačiau jau po metų kitų spalvingieji pastatai tampa pilki ir niūrūs, neretai persismelkę drėgme, apaugę grybeliais ir pelėsiais, neestetiškai atsilupinėjusias dažais.

Modernias technologijas ir šiuolaikines medžiagas Lietuvoje sėkmingai diegianti UAB „Etna“ siūlo pamiršti tai, kas atgyvenę ir Vakarų Europos šalyse seniai nebenaudojama – įprastus fasadinius dažus.

Neekonomiškus namų fasadų remonto sprendimus siūlome keisti į modernias medžiagas, kurios daugiau kaip 20 metų naudojamos ir pasitvirtinusios Skandinavijos šalyse.

Tai – amerikiečių kompanijos „TREMCO ILLBRUCK“ OY apsauginė danga „TRETOSHIELD SOFFIGUARD“ bei dažai „TRETOSHIELD SERVIGUARD“. Pagrindinė apsauginės dangos sudedamoji dalis – polimerai, dažų – silikonas su smalos pagrindu. Beje, „Tretoshield Serviguard“ – vieninteliai dažai, kurie idealiai tinka naudoti po gaisro aprūkusiems paviršiams dažyti.

Kodėl senas medžiagas rekomenduojame keisti naujos kartos, moderniomis dangomis ir dažais?

  1. Juos naudojant nereikalingi jokie paruošiamieji darbai (senos dangos – kreidos, emulsinių dažų – nuėmimas), kurie būtini, dažant kitomis medžiagomis.
  2. Danga greitai įsigeria į paviršių, sudarydama tvirtą, elastingą, nešvarumams, vandeniui nepralaidų paviršių, idealiai maskuoja mikroįtrūkimus, juos užkonservuoja. (Primename, kad paruošiamieji darbai sudaro beveik 60 proc. atliekamų remonto darbų kainos).
  3. Dangos absoliučiai atsparios UV spinduliams. Dėl šios priežasties fasadų spalvos nebluks dešimtis metų.
  4. Dangos atsparios agresyviam ir paviršius negailestingai ardančiam anglies dvideginiui CO2. Tai ypač aktualu namams, esantiems judriose miesto centro, pramonės rajonų gatvėse.
  5. Dangos turi antistatinių savybių, kurių dėka paviršius apsaugomas nuo atmosferos užterštumo ir savaime nusiplauna lyjant lietui.
  6. Danga visiškai nepralaidi vandeniui, užpurkšta sudaro hermetišką monolitinį paviršių. Jos sudėtyje yra fungicidų, kurie stabdo pelėsių augimą.

Domina gaminiai? Turite klausimų?